26 Ekim 2012 Cuma

Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi

 
Sakalsız Otoportre, 1888
 Şehrimize Van Gogh gelmişken gidip, gezip, görmeden olmaz. Bilindiği gibi Van Gogh 19. yüzyıla damgasını vurmuş 20. yüzyılın sanat anlayışına şekil vermiş olan ard izlenimci bir ressamdır. 1880'de resim yapmaya başlamış ve kısa sürede bir fenomen olmuştur. Ününü ömrünün son iki yılında yapmış olduğu tablolarda daha da arttırmış, tabloları servet denilecek fiyatlara alıcı bulmuştur.

 Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi'nde Van Gogh'un en ünlü eserleri, 3.000'den fazla dijital imaj ile çerçevenin içinden çıkarak tam da hayatınızın içine giriyor. Böylece bize klasik bir müze gezintisinin daha ötesinde bir deneyim yaşatıyor. Tablolar yüksek çözünürlüklü 40 projektör yardımıyla dev ekranlara, duvarlara, kolonlara, zemine ve tavana yansıtılıyor. Gerçekten de bunun yaşanılması gereken bir deneyim olduğunu düşünüyorum.

 Sergi, 16 Ekim'den itibaren 3 Ocak 2013'e kadar Ankara CerModern'de. Pazartesi günleri hariç 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık. Bu büyüleyici gezintinin maliyeti ise; tam 18.00 TL, öğrenci 11.00 TL. Peki ya bu CerModern de nerede derseniz, bulunması çok kolay bi' yerde. Sıhhiye metro durağına, Gençlik Parkına ve Adliye'ye yürüme mesafesiyle 10 dakikalık bir uzaklıkta.

 Serginin fiyatı uygun, görselliği muhteşem ve serginin yeri bu kadar şehrin merkezindeyken bu sergiye gitmezsek gerçekten çok ayıp ederiz. O zaman hepimize iyi gezmeler şimdiden.

2 yorum:

  1. Ben kafaya koydum,en kısa zamanda gitmek niyetindeyim.Gitmeyenin aklına "kurban olurum" zaten.

    YanıtlaSil
  2. Aynı şekilde ilk hedefimiz Van Gogh Amca!!! :))

    YanıtlaSil